Utvändig rekond

Med en rekonditionering kommer din bil att blänka som om den vore ny. Genom regelbundet underhåll ökar också bilens livslängd. Här hittar du ett urval av våra tjänster, men kom gärna förbi så tittar vi på bilen direkt och anpassar rekonditioneringen efter dina behov.

Utvändig tvätt

Lacken blir klar och fin med en ordentlig tvätt där vi löser upp föroreningar med kall avfettning, alkaliskt tvättmedel och högtrycksspolning. Därefter följer en noggrann handtvätt med svamp och schampo, till sist torkning med sämskinn och gummiskrapa.

Polering och vaxning

Du bör lägga på vax minst två gånger om året om din bil inte är lackkonserverad. Med vax behåller lacken sin finish och får ett effektivt skydd mot yttre påverkan. Poleringen avlägsnar oxider och repor. Vaxet ger ett varaktigt skydd mot smuts, salt och trafikfilm.

Polering med 1 års lackskydd

Om du inte vill påkosta din bil en Ditec lackkonservering är polering med 1-års lackskydd ett utmärkt alternativ, speciellt för äldre bilar. Behandlingen lyfter bilens utseende och kan även öka andrahandsvärdet vid försäljning.

Bilen tvättas utvändigt i flera steg. Först med kallavfettning och högtryck, sedan handtvättas den noggrant följt av rengöring med lera som löser upp föroreningar och nedfall från träd. Bilen spolas av och torkas med sämskinn och gummiskrapa. Lacken maskinpoleras med ett polermedel som anpassas efter lackens skick. Till sist appliceras ett polymerbaserat lackskydd med maskin som höjer glansen och gör bilen mer lättvättad.