Ditec lackkonservering

Ditec är det optimala lackskyddet för din bil, speciellt om den är ny eller har bra lack. Behandlingen har många fördelar  du behöver inte vaxa, bilen blir lätt att tvätta och du behåller nybilskänslan under många år.

Med Ditec ger du din bil ett hållbart skydd mot yttre påverkan över tid. Om bilen får salt eller tjärstänk kan den avfettas utan risk för att behandlingen försvinner. Konserveringen innehåller inga silikoner och en eventuell omlackering kan göras utan problem.

Fördelar med Ditec lackkonservering:

  • Du behöver aldrig polera och vaxa.
  • Bilen blir märkbart lättare att hålla ren, du sparar på tvättar och därmed miljön.
  • Lacken behåller sin glans och lyster.
  • Ökat skydd mot repor och korrosion.
  • Vi kallar dig för återbehandling var 18:e månad och lämnar 6-års systemgaranti.

Om bilen är mindre än ett år gammal vid första behandlingen lämnar vi 6-års garanti på att bilen är minst lika blank efter 6 år som när den var ny. Det förutsätter att du följer rekommendationerna och låter oss göra en återbehandling var 18:e månad.

Kontakta oss för mer information och priser. Behandlingen tar 2 dagar och vi erbjuder skjuts, hämtning och hyrbil i samband med service.

Behandlingen görs i 4 steg:

  1. Polering: Lacken avfettas och handtvättas noggrant för att avlägsna smuts, trafikfilm och vaxrester. Därefter tvättar vi igen med en rengöringslera och polerar för maximal glans och för att få bort ytliga repor.
  2. Djuprengöring: Lackens porer rengörs på djupet.
  3. Aktivering: Nu är lacken helt ren och mättas med ett specialmedel – aktivatorn som förbereder det sista steget.
  4. Försegling: Till sist läggs härdaren på. Förseglingen härdar över natten och fortsätter att härda de närmsta 2 veckorna. Lacken har nu fått en osynlig armering som skyddar mot yttre påverkan.