Helrekonditionering

En helrekonditionering ger din bil ett lyft – en total uppfräschning med ett direkt synbart resultat. Du får en väldoftande kupé, ett hållbart lackskydd och framförallt blänker bilen som om den vore ny.

Behandlingen tar två dagar. I samband med behandling erbjuder vi skjuts och hämtning till och från pendeltåget, eller hyrbil året om. Så här går det till:

Tvätt

Bilen tvättas utvändigt i flera steg. Först med kallavfettning och högtryck. Därefter följer motortvätt, rengöring av kupémattorna och falsarna runt dörrarna. Vi handvättar sedan noggrant och använder en lera som löser upp föroreningar och nedfall från träd. Bilen spolas av och torkas med sämskinn och gummiskrapa.

Polering

Lacken maskinpoleras med ett polermedel som anpassas efter lackens skick. Ett polymerbaserat lackskydd appliceras med maskin som höjer glansen och gör bilen mer lättvättad. Som slutfinish behandlas alla gummi- och plastdetaljer, inklusive däcksidor och motorutrymme med ett återfuktande balsam.

Rengöring invändigt

I kupén gör vi rent med tryckluft och specialmedel i alla svåråtkomliga utrymmen. Hela bilen dammsugs och alla plastdetaljer tvättas och behandlas med återfuktande balsam. Vi rengör även vid reservhjulet och i andra dolda utrymmen. Rutorna putsas både invändigt och utvändigt. Falsarna vid bagageluckan och motorhuv torkas av.

Mot tillägg kan vi ta bort smuts och fläckar på tyger eller ge skinnklädseln vårdande behandling.